SPREHODI, POHODNIŠTVO TER GORNIŠTVO


Neokrnjena narava, čisti zrak, bistri izviri, potoki, reke ter hribi in gore v naši okolici ponujajo neomejene možnosti za sprehode in pohodništvo, ki jih prilagodimo vašim zmožnostim. V okolici je polno izvirov čiste vode. Ob pohajkovanju se lahko s studenčnico osvežite na vsakem koraku.

Če imate radi jezera, jih tod tudi ni malo. V bližnji okolici ni nobene industrije, zato je zrak čist in nebo modro. Če se boste odpravili na bližnje hribe boste lahko dihali s polnimi pljuči, na vrhu pa boste nagrajeni s prečudovitimi razgledi. Neomejene možnosti sprehodov in pohodov v bližnji okolici vam zagotavljamo vse dni v letu. Na pohodne poti se lahko z vlakom ali avtomobilom odpravite tudi iz 10 minut oddaljene Bohinjske Bistrice ali iz 25 minut oddaljenega Bleda.

Opisi znameniosti ter ideje za krajše in daljše izlete vas čakajo v nastanitvi.


Smučanje, turno smučanje in tek na smučeh


V okolici naših apartmajev se nahaja več priznanih smučarskih centrov:

Soriška planina (12 km), Cerkno (13 km), Vogel (20 km), Pokljuka (30 km), Stari vrh (35 km), Krvavec (60 km) in Kanin (65 km).

Vsak dan se torej lahko odpravite na vam najljubše smučišče in se preizkusite v zimskih radostih ter spoznate Slovenijo v najlepši zimski podobi.

Okoliški vrhovi Porezen, Drauh, Slatnik, Možic, Kobla, Vrh Bače, Črna Prst, Matajurski vrh... ponujajo široke možnosti za turne smučarje. Če je snega dovolj, se lahko na turno smuko odpravite kar iz nastanitve. V nasprotnem primeru pa izberete višje ležeča izhodišča kot npr. Soriška Planina, Kal, Sanek, Pohoč itd.

V vseh bljižnih smučarskih središčih pozimi lahko izkoristite možnost teka na smučeh.


Kolesarstvo, gorsko kolesarstvo in motociklizem


Vaša kolesa in motorji bodo v nastanitvi na varnem v zaklenjeni garaži. Posebno doživetje lahko ponudi raziskovanje naših biserov s kolesom. Pri tem vam je lahko v pomoč tudi zelo priročna povezava z vlakom, s katerim v telo kratkem času peljete kolo do drugih izhodišč kot so Bohinj, Bled ali Most na Soči. Tisti, ki uživate v gorskem kolesarstvu pri nas ne morate biti razočarani.

Z motorjem pa lahko raziščete praktično celo Slovenijo in severno Italijo do Benetk. Potovanje je svobodnejše, hkrati pa tudi bolj razbrurljivo. Naše podeželjske ceste so mamreč zelo razgibane in pri vožnji vam nikoli ne bo dolčas.


Ribolov in lov


Studenci in potoki se združijo v Bačo, ki teče tik mimo hiše in se izliva v Idrijco in Sočo. Tod domuje avtohtona SOŠKA POSTRV. Nedaleč stran sta še Sava Bohinjka in Sora. Vse omenjene reke so pravi raj za MUHARJENJE.

V naših vodah domujejo različne postrvi in lipan, če boste imeli srečo, pa lahko pri nas ujamete tudi kapitalno soško postrv.

Lovskim sladokuscem pomagamo priskrbeti izkušenega lovskega vodiča. Najbolj zaželjena trofeja pa je gams.


Adrenalin


Tako Posočje kot ​Zgornjesavska dolina sta znani po adrenalinskih aktivnostih kot so rafting, kanjoning, zipline. Na te je najbolje, da se odpravite v spremstvu izkušenih vodnikov, kot je npr. Lajf d.o.o., ki bodo poskrbeli, da bodo vaši užitki še večji in predvsem varni.

Na gorskih prehodih nastajajo odlični pogoji za jadralne padalce. Eno najbolj znanih vzletišč je na Kobali nad Tolminom, do katerega pridete iz nastanitve v pol ure. Še hitreje ste na Soriški planini, kjer je vzletišče na Lajnarju.

V okolici je kar nekaj urejenih plezalnih sten, najbolj znana je Pod skalco v Bohinju, na prosto plezanje pa se lahko podate tudi v gore. Precej možnosti nudi Mrzli vrh nad vasjo Rut (primorske stene).


Plavanje


V poletnih mesecih lahko poiščete osvežitev v potokih, rekah in jezerih. Bača, Idrijca in Soča so reke v katerih lahko tudi zaplavate, še lažje pa to storite v Bohinjskem ali Bljeskem jezeru. S potapljanjem lahko raziskujete podvodni svet in življenje v teh rekah, ki ga ni malo. Pozimi, ko je osvežitev na ta način ni mogoča, pa se lahko podate na plavanje v vodni park Bohinj, terme Cerkno ali v bazen Železniki.


Intenzivne vaje manjših pevskih skupin


Nastanitev nudi dovolj prostora za intenzivne vaje manjših pevskih skupin. Primerno veliki skupni prostori omogočajo korepeticije po glasovih. V ločeni kuhinji se lahko pripravi obroke, kosilo pa si lahko privoščite tudi v bljižnjih restavracijah. Na vašo željo vam lahko brezplačno organiziramo tudi javno vajo.